Slik får du best rente

Det finnes dessverre ikke noen «hurtigguide» til hvordan man får lav rente på et forbrukslån. Enkelte faktorer kan man ikke gjøre noe med selv, men det finnes allikevel noen enkle triks som kan billiggjøre lånet ditt. Blant annet så gjelder det å finne den billigste banken på markedet, samtidig som man gjør noen grep med egen økonomi.

Sammenlign priser når du søker

Det viktigste du gjør for å spare penger på et forbrukslån, er å sammenligne lån før du bestemmer deg for hvilket lån du skal ta opp. Det er nemlig her de store innsparingene vil skje. For det er nemlig store renteforskjeller på tvers av norske banker – av og til over 10 prosent på den samme lånesummen! Og da trenger vi kanskje ikke sette opp noe regnestykke for å forklare deg at det er mye penger å spare. Halvparten av alle rentekostnader over et lån som betales ned over fem år vil naturlig nok være en god del. Sjekk denne nettsiden her for noen forbrukslån med gunstig rente.

Derfor må du alltid ta deg god tid til å sammenligne den effektive renten før du skal søke forbrukslån. Grepene vi skal nevne under her for å få best rente på forbrukslånet blir nærmest uvesentlige hvis du ikke velger det lånet som er billigst i utgangspunktet. Og det gjør du altså ved å sammenligne flere banker.

Søk sammen med noen

Et enkelt triks du kan gjøre for å få den beste mulige renten på forbrukslånet, er å søke sammen med noen. Siden man ikke behøver å stille med sikkerhet for denne typen lån, så er det banken som tar risikoen ved utlån. Derfor er det primært din økonomiske situasjon og inntekt som avgjør hvor god rente du får. Nettopp derfor vil det lønne seg å søke sammen med noen – en såkalt medsøker. Da blir begges inntekt vurdert som én enhet, og man vil komme bedre ut av det. Faktisk så kan dette utgjøre en renteforskjell på flere prosentpoeng, og anbefales absolutt hvis man har muligheten til det.

Husk dog at begge parter blir solidarisk ansvarlig for lånet. Derfor bør man aldri be noen bare «stille opp» fordi man vil ha lavere rente, ettersom dette kan skape problemer for vedkommende dersom du selv skulle få betalingsproblemer.

Ha en optimal økonomi

Den aller mest effektive måten for å få den beste mulige renten på, er å ha ne god inntekt og en stabil økonomi. Det er kanskje ikke så veldig enkelt, men effektivt. For renten fastsettes individuelt for hver søker, og hvis du har stabil inntekt og har hatt dette i minst tre år uten store variasjoner, så vil du få bedre rente. Andre faktorer som kan være avgjørende for renten er både alder, hvor ofte du har flyttet de siste årene, jobbsituasjon og så videre.

Dette kan man neppe gjøre noe med på kort sikt, men hvis man vet at man skal ta opp et forbrukslån i fremtiden, så bør man altså tenke på at inntekten bør holdes stabil. Hvis ikke vil man få en dårligere poengsum i en kredittsjekk, noe som igjen kan føre til høyere rente på forbrukslånet.

http://www.klikk.no/bolig/boligokonomi/denne-aldersgruppen-har-best-rente-2310850

Forbrukslån.no/